AMERICANES

AMERICANES

QUÈ ÉS UNA AMERICANA DE PÀDEL?

Una americana de pàdel és un torneig de diversos partits canviant de pista i de companys on ens creuarem amb tots els participants en un circuit amb puntuació. Se sol entrar individualment per ampliar el nostre grup de coneguts i tenir més gent per perfeccionar el nostre pàdel. També es fan tornejos amb parella fixa per tal de millorar la coordinació d’equip.

COM S’ORGANITZA UNA AMERICANA DE PÀDEL?

Es creen 8 parelles mitjançant sorteig, és a dir, es posen 16 tiquets amb els números de l’1 al 8 dues vegades. Les persones que treguin el paper amb el mateix número seran parella. Els 1 amb els 1 i els 2 amb els 2, així successivament fins a completar les 4 pistes.

Els jugadors amb els números de l’1 al 4 ocupen la primera pista jugant de parella l’1 amb el 2 i s’enfrontaran a la parella amb el 3 i el 4. Els jugadors del 5-8 la segona pista i es formaran les parelles 5 amb 6 i 7 amb 8.

En el cas de ser 2 pistes, només es faran servir els tiquets de l’1 al 8. ia la primera pista jugaran els jugadors de l’1 al 4 ia la segona del 5 al 8.

D’aquesta manera, es jugarà amb la resta de pales i es competirà contra tots.

S’assignen les puntuacions fins a aconseguir un vencedor:

2 – punts per victòria

1 – punt per empat

0 – punts derrota

En cas d’empat els resultats es mesuren per sets en ràtio Victòries/Derrotes.

D’aquesta manera tots juguem amb tots i creem i ampliem el nostre grup d’amistats pel pàdel.

A mesura que van passant les rondes, el més normal és que acabis jugant amb gent del teu nivell i els partits siguin cada vegada més igualats i, per tant, molt més competitius i divertits.

Si jugues amb parella fixa, pots conèixer-te millor i aprendre a millorar a cada partit.

El torneig de parelles és el més popular entre els aficionats al pàdel. En aquests casos, el torneig pot durar fins a un mes, depenent del nombre de parelles inscrites i de les regles del torneig. Se solen realitzar setmanalment als clubs per així donar assiduïtat als socis i crear lligues internes. Les parelles són sempre les mateixes persones, cosa que significa que no hi ha canvis ni substitucions.

 

Hi ha diferents tipus d’americana, on la més tradicional és la puja/baixa on el guanyador puja de pista i el perdedor baixa permetent, així es juga per nivells i equilibrar el màxim els partits.

APUNTAT ALS GRUP DE WHATSAPP DE L'HORARI QUE MES ET CONVINGUI